Ismét lottólázban ég Magyarország!

Pénzcentrum2010. május 14. 12:02

2009. december 13-án volt az eddigi utolsó telitalálatos az Ötöslottón. Öt hónap elteltével, május 15-én 2 milliárd 153 millió forint sorsa dőlhet el a sorsoláson.

Ennyi ugyanis a várható főnyeremény összege, feltéve, ha lesz és csak egy öttalálatos lesz szombaton. Az 53 éves magyarországi Ötöslottó 409. telitalálatosa egyúttal minden idők 7. legnagyobb nyereménye lenne. Eddig - a mostanival együtt - nyolc alkalommal került kétmilliárd fölé a főnyeremény. Igaz, egyszer alaposan túlszárnyalva ezt a határt, 5 milliárdot fizetett az ötös!


A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a meganyeremény elvitelének reménye természetesen megmutatkozik a heti alapjáték-számban is, ma már túlzás nélkül beszélhetünk lottólázról.

Az elmúlt héten 5,3 milliónál is több játékot fizettek be, s hogy az aktuális nyeremény mennyire csábító, azt jól jelzi, hogy a játékosok mintegy 15%-a a határon túlról érkezik - szerencsét próbálni.

Az idei év legendás sorsolása

Mint arról a Pénzcentrum is beszámolt, ritán látható eset történt a január 17-i hatoslottó sorsoláson. Az első nyerőszám - az 1-es - kihúzását követően rosszul zárták vissza a gömb fedelét, így a forgatás közben több golyó szétgurult!

Ciki! Szokatlan dolog történt a hatoslottó sorsoláson + nyerőszámok Kattints!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A műsorvezető a sorsolási bizottsághoz (Kovács-Révész Eszter elnökhöz és Dr. Mikó Ádám Péter közjegyzőhöz) fordult, hogy ilyenkor vajon mi a teendő. Az elnök asszony elmondta, hogy mivel nem állapítható meg, hogy hány golyó gurult szét, a sorsolást a tartalékgömb és a taralékgolyók segítségével folytatják.

A munkatársak behozták a tartalékgömböt és a tartalékgolyókkal - a már kihúzott 1-es kivételével- feltöltötték azt. Egy-két próbaforgatás után folytatódhatott a sorsolás.

Címkék: