Megtámadtak egy pénzszállítót: a rendőrökre is rálőttek, káosz az M1-esen

Magyar Nemzet2009. szeptember 18. 08:17

Újabb pénzszállító autó elleni támadás történt ma hajnalban. A támadás kapcsán egy sötét színű Audi kombi gépkocsit és két elkövetőt keres a rendőrség - erősítette meg R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A pénzszállító autót péntek hajnalban sorozatlövővel támadták meg a M1-es autópályán, Bicske térségében, a kiérkező rendőrökre is rálőttek - mondta a szóvivő. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy az M1-es pályán, Budapest felé ismeretlen tettesek megállítottak és megtámadtak egy pénzszállító autót. A riasztott és kiérkező rendőrökre rálőttek, egyikük a berobbanó üveg szilánkjaitól könnyebben megsérült.

A pénzszállító sofőrje és kísérője nem sérült meg a támadásban. A szóvivő nem kívánt nyilatkozni arról, melyik cég autóját érte támadás, de a Rendőrség honlapja szerint pénz nélkül távoztak az elkövetők. R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a helyszínelés még tart, annak idejére lezárták a pályaszakaszt a bicskei felhajtótól Budapest felé a herceghalmi lehajtóig, a forgalmat az 1-es főútra terelték. Hozzátette: aki teheti, válasszon kerülőutat, mert a terelés miatt az 1-es főúton is erős a forgalom.

Fejér megye rendőrfőkapitánya 2 millió forintos díjat helyezett kilátásba a nyomravezetőnek.

Címkék: