60 éves az OTP: jubileumi kiállítással ünnepelnek!

Pénzcentrum2009. március 23. 08:00

Az OTP Bank alapításának 60. évfordulója alkalmából jubileumi kiállításokat rendeznek. Hazánk legnagyobb kereskedelmi bankjának elődintézménye az 1949-ben alapított Országos Takarékpénztár volt, mely 1991-ig működött állami bankként.


60 éves az OTP!

Az állami Országos Takarékpénztár hálózata az 1949-es indulásakor mindössze 30 budapesti- és 65 vidéki fiókkal rendelkezett. Kezdetben a takarékbetétek gyűjtése, az állami kölcsönügyletek intézése és a hitelnyújtás tartozott a fő tevékenységek közé. Az első jelentősebb profilbővítésre 1957-ben került sor a sportfogadási játékokkal, majd ezt követte 1964-től a lakossági valuta- és devizaügyletek kezelése.

A kormány 1971-ben a tanácsok és az egyéb állami intézmények pénzeszközeinek kezelésével is az OTP-t bízta meg. A vállalat 1991-ben vette fel a mai részvénytársasági formát, ekkor vált le az értékpapír-kereskedéssel foglalkozó OTP Bróker Rt., a totó és a lottó pedig a Szerencsejáték Rt.-hez kerültek.

A kiállítások megtekinthetőek az V. kerület, Deák Ferenc utca 7-9. szám alatti épületek udvarán, a XIII. kerület, Babér utca 9. szám alatti székház aulájában, valamint a szintén V. kerület, Vigyázó Ferenc utca 6 szám alatt található OTP Bank Pénzügytörténeti Gyűjtemény valamennyi helyiségében.

A bank várja az érdeklődőket, a látogatók a fenti helyszíneken felidézhetik az elmúlt 60 év eseményeit!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Forrás: OTP Bank, Wikipédia

Címkék: