Meglepő Raiffeisen akció: már a lekötés napján kifizetik a kamatot!

Pénzcentrum2009. március 3. 09:30

A szokásos piaci gyakorlattól eltérően már a betétlekötés napján kifizeti a kamatot a Raiffeisen Bank. Az Előrekamatozó Betét 3, 4 és 6 hónapos futamidőre választható, a legmagasabb kamatokkal kínált 4 hónapos előrekamatozó betét új megtakarításokra vonatkozik.

Az akciós ajánlat márciustól érhető el, az előre fizetett kamat összegét a bank már a lekötés napján jóváírja az ügyfél lakossági bankszámláján. A lekötési megbízás megadására és teljesítésére vonatkozó feltételek megegyeznek a normál lekötött betétével, vagyis a banki munkanapon 16 óráig megadott megbízások a megadás napján, a 16 óra után megadott megbízások, az azt követő banki munkanapon teljesülnek.

Az új betétek megállapítása során a február 20-án a banknál nyilvántartott összes megtakarítási állományhoz képest történt eltérést vizsgálják. Az akciós kamatokhoz bankon kívüli forrást kell lekötni az előrekamatozó betétben. Az összesített megtakarítási állományba tartozik a forint- és a devizaszámlák, a lekötött betétek és az értékpapírszámlák február 20-ai egyenlege.

Az új lekötési megbízást a bankfiókokban és a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül lehet kezdeményezni. Az ügyfeleknek nem kell hónapokat várni a kamatfizetésre, már a lekötés napján megkapják azt. Az előre fizetett kamatot az ügyfelek felvehetik a számlájukról, újra befektethetik, elkölthetik, vagy fedezhetik belőle aktuális kiadásaikat.

Címkék: