Bejött a Citibanknak a Nullaforintos Bankszámla

Pénzcentrum2009. február 26. 14:45

2008. december végi adatok alapján a tavalyi év során több mint kétszer annyi ügyfél nyitott lakossági folyószámlát a Citibanknál, mint az egy évvel azelőtti időszakban, az éves növekedés közel 70 százalékát a tavaly márciusban bevezetett Nullaforintos Bankszámla-nyitások tették ki.

Ez a jelentős növekedés igazolta a Nullaforintos Bankszámla létjogosultságát, hiszen előzetes felmérések azt mutatták, hogy a folyószámlához kapcsolódó banki költségek akár az évi ötvenezer forintot is meghaladták egyes pénzintézeteknél. Az ügyfelek visszajelzései alapján világos igény mutatkozott az átlagos 0,2-1,5 százalékot jelentősen meghaladó látra szóló kamat iránt, mely úgy biztosítja az ügyfelek számára a rövid távú likviditást, hogy közben magas hozamot garantál. Erre az igényre válaszolt a Citibank a Nullaforintos Bankszámlákhoz kapcsolódó hétszázalékos látra szóló kamat, valamint a készpénz-visszatérítés ajánlatok bevezetésével.

"A Nullaforintos Bankszámláink népszerűsége bizonyította, hogy van egy olyan ügyfélréteg, amely ki akarja és ki tudja használni a számla nyújtotta előnyöket, vagyis azt, hogy az összes hazai forinttranzakció ingyenes minden csatornán keresztül. Ugyanakkor figyeltünk az ügyfelek további igényeire, miszerint fontos lenne számukra egy olyan megoldás, amely a likviditás fenntartása mellett magas kamatot biztosít." - mondta Batara Sianturi, a Citibank Magyarország vezérigazgatója.

"Így alakítottuk ki új, a magyar piacon kiemelkedően előnyösnek számító ajánlatunkat, melyben az MNB alapkamatát követő, magas látra szóló kamatot kínálunk ügyfeleinknek. Sőt, ezt kiegészítettük a betéti kártyás vásárlások után járó kedvező készpénz-visszatérítési ajánlattal is, mely a maga nemében egyedülálló a magyar piacon. Büszkék vagyunk arra, hogy a készpénz-visszatérítés szolgáltatásunk révén egy újabb innovációval jelentkezünk a magyar piacon." - tette hozzá a vezérigazgató.

A jelenleg 7 százalékos látra szóló kamatot azok a Citibank Nullaforintos Bankszámlával rendelkező ügyfelek vehetik igénybe, akik az általuk kijelölt nullaforintos folyószámlájukon folyamatosan legalább 300 ezer forint napi egyenleggel rendelkeznek, és a CitiPhone telefonos ügyfélszolgálaton vagy személyesen Takarék Plus számlát igényelnek, melyre az általuk meghatározott, 300 ezer forintot meghaladó egyenleg részt átvezettetik. A Takarék Plus számla minden költségtől mentes, az ezen lévő napi egyenleg után fizet a bank jelenleg 7 százalékos látra szóló kamatot. A látra szóló kamat az MNB alapkamatát követi, annál mindenkor 2,5 százalékkal alacsonyabb.

A 0,5 százalékos készpénz-visszatérítés minden olyan Nullaforintos Bankszámlához tartózó Citikártyás vásárlás után jár, amelynek összege meghaladja egyenként a 10 ezer forintot. A jogosultsághoz szükséges, hogy az ügyfél Takarék Plus számlát igényeljen, és az ahhoz kapcsolódó magas kamatot a vonatkozó feltételek szerint folyamatosan igénybe vegye.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az adott hónapra járó készpénz-visszatérítés, melynek összege havonta maximum 10 ezer forint lehet, a következő hónap utolsó munkanapján kerül jóváírásra az ügyfél folyószámláján.

Címkék: