Hogyan kell tőzsdézni a válságban? Tanulj a profiktól!

Pénzcentrum2009. február 2. 16:24

Mit tanulhatnak a befektetők az elmúlt évtized tőkepiaci válságaiból? Hogyan érdemes tőzsdei befektetéseket eszközölni a jelenlegi helyzetben? Milyen kockázatkezelési technikákat érdemes elsajátítani? A hatalmas olvasói sikert aratott Portfolio.hu füzetek legújabb kötetében az orosz válság, az IT buborék utáni medve piac és a jelenleg is tomboló pénzpiaci krízis során alkalmazott kereskedési technikákról három tőkepiaci szakértővel készült interjú olvasható, melyek elsősorban ezekre a kérdésekre fókuszálnak. Interjú alanyaink: - Birger Schäfermeier, a német tőzsdecápa, aki kizárólag technikai alapon, napon belüli kereskedést folytat; - Szabó László, a Concorde Alapkezelő legendás alapítója, aki fundamentális megközelítésben fektet be; - Zsiday Viktor, az első hazai hedge fund alapkezelője, aki jelentős tőkeáttétellel, ugyanakkor kőkeményen betartott stop loss használatával kereskedik. Reményeink szerint a szakértők több évtizedes szakmai tapasztalatának segítségével hozzásegíthetjük Olvasóinkat a sikeres kereskedéshez. Ár: 2,900 Ft, melyhez egy 1,045 Ft értékű Pénzügyi Útmutató 2008 című kiadványt adunk ajándékba. MEGRENDELÉS ITT A kiadványok előzetes megrendelés nélkül megvásárolhatóak személyesen készpénzért a Portfolio.hu szerkesztőségében is munkanapokon 8 és 17 óra között (1066, Budapest, Teréz krt. 46. ). A kiadvány szponzora: MEGRENDELÉS ITT Tartalomjegyzék Előszó 1. Az elmúlt évtized legnagyobb piaci válságai 1998: orosz válság 2000: kipukkan az IT-buborék 2007-2008: jelzálog- és hitelválság 2. Profi befektetők a piaci válságokról Birger Schäfermeier: A kockázatkezelő day trader Szabó László: Nem használok automatikus stop lostt Zsiday Viktor: Aki nem használ stop losst, annak vége! 3. Szószedet KARÁCSONYI AKCIÓS MEGRENDELÉS ITT --------------------------------------------- A Portfolio.hu által indított oktató kiadvány sorozat, a Portfolio.hu füzetek első négy kötete akciós áron, 500 Ft kedvezménnyel megrendelhető. Akciónk keretében a 4 kötet együttes megrendelése esetén egy Pénzügyi Útmutató 2008 című kiadványt is ajándékba adunk. AKCIÓ - MEGRENDELÉS ITT A Portfolio.hu füzetektől részletesen A Portfolio.hu füzetek röviden, mindenki számára érthető módon foglalják össze a befektetések legfontosabb területeit tematikus kötetekben. A kiadványok elsősorban az alapszintű ismeretekkel rendelkező Olvasókhoz szólnak, ugyanakkor a már tapasztalt befektetők számára is nyújtanak hasznos információkat, hiszen gyakorlati példákon keresztül mutatják be az egyes pénzügyi szegmenseket. A Portfolio.hu füzetek eddig megjelent kötetei: - Tőzsdei kereskedés EGYSZERÛEN - A befektetési alapokról EGYSZERÛEN - Technikai elemzés EGYSZERÛEN - Az árupiacokról EGYSZERÛEN A négy kötet együttes megrendelése esetén 500 Ft kedvezményt adunk. A sorozat eddig megjelent 4 kötetének együttes megrendelése esetén a ReSource IngatlanInfó legfrissebb számát is ajándékba adjuk. Ár: 5,960 Ft helyett 5,460 Ft. AKCIÓ - MEGRENDELÉS ITT

Mit tanulhatnak a befektetők az elmúlt évtized tőkepiaci válságaiból? Hogyan érdemes tőzsdei befektetéseket eszközölni a jelenlegi helyzetben? Milyen kockázatkezelési technikákat érdemes elsajátítani?

A hatalmas olvasói sikert aratott Portfolio.hu füzetek legújabb kötetében az orosz válság, az IT buborék utáni medve piac és a jelenleg is tomboló pénzpiaci krízis során alkalmazott kereskedési technikákról három tőkepiaci szakértővel készült interjú olvasható, melyek elsősorban ezekre a kérdésekre fókuszálnak.

Interjú alanyaink:

- Birger Schäfermeier, a német tőzsdecápa, aki kizárólag technikai alapon, napon belüli kereskedést folytat;
- Szabó László, a Concorde Alapkezelő legendás alapítója, aki fundamentális megközelítésben fektet be;
- Zsiday Viktor, az első hazai hedge fund alapkezelője, aki jelentős tőkeáttétellel, ugyanakkor kőkeményen betartott stop loss használatával kereskedik.

Reményeink szerint a szakértők több évtizedes szakmai tapasztalatának segítségével hozzásegíthetjük Olvasóinkat a sikeres kereskedéshez.

Ár: 2,900 Ft, melyhez egy 1,045 Ft értékű Pénzügyi Útmutató 2008 című kiadványt adunk ajándékba.

MEGRENDELÉS ITT

A kiadványok előzetes megrendelés nélkül megvásárolhatóak személyesen készpénzért a Portfolio.hu szerkesztőségében is munkanapokon 8 és 17 óra között (1066, Budapest, Teréz krt. 46. ).

A kiadvány szponzora:

MEGRENDELÉS ITT

Tartalomjegyzék

Előszó

1. Az elmúlt évtized legnagyobb piaci válságai
1998: orosz válság
2000: kipukkan az IT-buborék
2007-2008: jelzálog- és hitelválság

2. Profi befektetők a piaci válságokról
Birger Schäfermeier: A kockázatkezelő day trader
Szabó László: Nem használok automatikus stop lostt
Zsiday Viktor: Aki nem használ stop losst, annak vége!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

3. Szószedet

KARÁCSONYI AKCIÓS MEGRENDELÉS ITT

---------------------------------------------

A Portfolio.hu által indított oktató kiadvány sorozat, a Portfolio.hu füzetek első négy kötete akciós áron, 500 Ft kedvezménnyel megrendelhető. Akciónk keretében a 4 kötet együttes megrendelése esetén egy Pénzügyi Útmutató 2008 című kiadványt is ajándékba adunk.

AKCIÓ - MEGRENDELÉS ITT


A Portfolio.hu füzetektől részletesen

A Portfolio.hu füzetek röviden, mindenki számára érthető módon foglalják össze a befektetések legfontosabb területeit tematikus kötetekben. A kiadványok elsősorban az alapszintű ismeretekkel rendelkező Olvasókhoz szólnak, ugyanakkor a már tapasztalt befektetők számára is nyújtanak hasznos információkat, hiszen gyakorlati példákon keresztül mutatják be az egyes pénzügyi szegmenseket.

A Portfolio.hu füzetek eddig megjelent kötetei:

- Tőzsdei kereskedés EGYSZERűEN
- A befektetési alapokról EGYSZERűEN
- Technikai elemzés EGYSZERűEN
- Az árupiacokról EGYSZERűEN


A négy kötet együttes megrendelése esetén 500 Ft kedvezményt adunk. A sorozat eddig megjelent 4 kötetének együttes megrendelése esetén a ReSource IngatlanInfó legfrissebb számát is ajándékba adjuk.

Ár: 5,960 Ft helyett 5,460 Ft.

AKCIÓ - MEGRENDELÉS ITT

Címkék:
zsiday viktor, pénzügyi tőkeáttétel, concorde alapkezelő, fundamentális elemzés,