Egyre több magyar veszíti el a munkáját: többet, jobban dolgoznak a vendégmunkások?

Pénzcentrum2024. január 26. 09:44

Egyre több magyar melóst küldenek el a magyarországi gyárakból azért, mert a külföldi vendégmunkásoknak igyekeznek helyet biztosítani.

Szigorításra szorul az új idegenrendészeti törvény, ha a hazai hatóságok nem szeretnének újabb és újabb kellemetlen ügyekbe belefutni a külföldiek magyarországi foglalkoztatása terén - ezt írja a Portfolio. Kitér a cikk arra is, hogy a harmadik országokból (EU-n kívülről) érkező külföldi munkaerő mosolyogva vállalja a rengeteg túlórát, így egyre nehezebb velük versenyezni a hazai dolgozóknak.

A lapnak egy nemrég távozott dolgozó is mesélt - természetesen nem igazi nevén szerepel - arról, hogy miután betanították a vendégmunkásokat, elbocsátották őket.

Először csak 1-2 filippínót kellett betanítanunk, pár hét múlva már újabb 5-10 embert, végül 30-40-et. Nem volt velük konfliktusunk, mert angolul jól beszélnek, tanulékonyak és nagyon szorgalmasak. A gondok akkor kezdődtek, amikor a vezetőség újabb és újabb túlórákat kért, amiket ők mosolyogva vállaltak el, hiszen a szállásaikon nem tudtak sok mindent kezdeni magukkal, és egyébként is, a kétéves ittlétük alatt a lehető legtöbb pénzt szeretnék keresni

- mondta "Lóránt". A férfi 15 évet dolgozott munkahelyén, mielőtt ez történt volna vele. Elmondta azt is: a cégnek valószínűleg megéri, hogy a külföldiek foglalkoztatása érdekében elköszönjenek a régi emberektől.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem mondtam fel, de végül elém tettek több papírt, amiből az előnyösebbet fogadtam el. Többhavi végkielégítést adtak. 10-15-20 éve foglalkoztatott embereket küldtek el így, összesen 36 magyar dolgozót tavaly

- tette hozzá a férfi.

Felmérést készít a Pénzcentrum!

Címkék:
hrcentrum, munka, külföldi, magyar, külföldiek, hazai, vendégmunkások,