Minimálbér 2024: még sincs megállapodás, mennyi lesz jövőre a garantált bérminimum

Pénzcentrum2023. november 3. 08:05

Még idén 15 százalékkal emelkedik a minimálbér – jelentette be Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója csütörtök délelőtt a Facebook-oldalán, de a bejegyzés délután frissült- szúrta ki a Portfolio. 

A  portál vette észre, hogy a  Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója módosította posztját a Facebookon. Az oldal még a tegnapi nap felkereste Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnökét, aki elmondta, hogy "a minimálbér 15 százalékos és a garantált bérminimum 10 százalékos emelését még nem ütöttük le megállapodásként".

Ehhez pedig hozzátette azt is, hogy "erőteljes lépést tettünk a megállapodás felé, de még nincs hivatalos egyezség. November végére várható, hogy milyen pontok mentén egyezünk meg. Ennek az egyik feltétele, hogy tisztában legyünk a harmadik negyedéves GDP-adatokkal.” Ennek megfelelően, ahogy azt mi is megírtuk a tegnapi nap során Hollik István posztolta közösségi média profiljára, hogy 

Még idén 15 százalékkal emelkedik a minimálbér

Azonban délutánra ez már nem így szerepelt az oldalon, ugyanis az emelkedik szó egy sokkal kevésbé határozott "emelkedhet" kifejezésre módosult és még egy kis extra körítést is kapott a kifejezés.

Loading...
Címkék:
hrcentrum, pénz, fizetés, minimálbér, facebook, megállapodás, bérminimum, garantált bérminimum,