Elárulta a hosszú házasság titkát Karikó Katalin: "A nők gyakran adják fel az álmaikat."

Pénzcentrum2023. október 14. 11:59

A szegedi JATE Klubban válaszolt nemrég egyetemisták kérdéseire Karikó Katalin, ahol az is felmerült, vajon mi a hosszú párkapcsolat titka, illetve a gyermekvállalást hogyan lehet összeegyeztetni a karrierrel.

A Nobel-díjas Karikó Katalin szerint nagyon nem mindegy, milyen társat választunk magunk mellé. „A nők gyakran akkor adják fel az álmaikat, amikor felsír a gyerek, mert ez a legkönnyebb út. Pedig a gyerekvállalás sem lehet ok az álmok, a tervek feladására. Reggel 6-ra jártam dolgozni, a férjem három műszakban dolgozott” - fogalmazott.

A házasság intézmányável kapcsolatban Karikó Katalin a következőket mondta: „Amikor összeházasodtunk, a férjemet másfél évre elvitték katonának. Már 10 hónapja dolgoztam Németországban, a születésnapjára mentem haza. Egy év után azzal viccelődött, hogy nem kellene-e visszamennem." - emlékezett Karikó Katalin.

Mindig örültem, amikor megjöttél – mondta –, és mindig örültem, amikor elmentél. Tényleg nagyon vicces ember. A vidámságnak mindig meg kell maradnia egy házasságban

- idézte fel a Nobel-díjas professzor.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Fotó: Cseke Csilla, MTI/MTVA 

Címkék:
házasság, nők, párkapcsolat, házasságkötés, nőkhelyzete, karikó katalin,