Tárt kapukkal várják a vendégmunkásokat Magyarországon: ügyfélbarát ügyintézést rendeltek el nekik

Pénzcentrum2023. augusztus 17. 10:01

Szeptembertől hatékonyabbá teszik az idegenrendészeti ügyintézést Magyarországon. Így könnyebb lehet többek között a hazánkba érkező vendégmunkások dolga is a hivatalokban.

Hatékonyabbá teszik az idegenrendészeti ügyintézést Magyarországon - írja a Népszava egy frissen megjelent rendeletre hivatkozva. Eszerint szeptember elsejétől az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságon belül létrehoznak egy új Központi Regionális Igazgatóságot. A lap feltételezése szerint az új hivatal dönti el, hogy a benyújtott kérelmek elbírálásában melyik területi igazgatóság az illetékes, ha például az érintett vendégmunkásnak más területen van a munkahelye és a tartózkodási helye.

Emlékeztetnek, nemrégiben fogadták el azt a novembertől hatályba lépő törvényt, amely a harmadik országbeli vendégmunkások foglalkoztatását teszi könnyebbé. A jogszabály alapján a vendégmunkások akár két éves tartózkodási engedélyhez is juthatnak. A vendégmunkások összevont munkavállalási és tartózkodási engedélyét az idegenrendészeti hatóság állítja ki.

Címkék:
hrcentrum, magyarország, ügyintézés, bevándorló, vendégmunkás, rendelet, kormányrendelet, bevándorlás, külföldi munkaerő,