Elképesztő mivel szúrják ki a tanárok szemét: még egy részmunkaidős raktáros is jobban keres

Pénzcentrum2023. június 5. 18:03

A Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium új matematika tanárt keres. A Profession-ön található álláshirdetésben a bruttó fizetés is meg van jelölve, ami kicsivel kevesebb, mint 300 ezer forint. Abba pedig bele se gondolunk, hogy egy ezzel párhuzamosan megjelent hirdetésben részmunkaidős raktári dolgozókat keresnek, ahol a heti 20 órás munkával többet vihetnek haza a munkások, mint egy tanár szakmai tapasztalattal.

A napokban jelent meg az álláshirdetés, ahol a Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium keres matematika tanárt. A jelenlegi tanárhiányban a hirdetés egyáltalán nem meglepő, azonban az már igen, hogy mennyi pénzt kínálnak az állást betöltőnek.

A professon.hu-n olvasható feltételek szerint a munka nem igényel nyelvtudást, azonban szükséges 1-3 év szakmai tapasztalat és egyetemi diploma. Ezért a munkáért – amit teljes állásban kellene betölteni – bruttó 296 ezer forintot (nettó 196 ezer forint) és cafeteriát kínálnak. Ez pedig egy átlagos tanári fizetésnek számít.

Azonban a Pénzcentrum ezzel párhuzamosan rábukkant egy másik álláshirdetésre is az Aldinál, ahol részmunkaidős raktárosokat keresnek. A feladat itt rekeszek/kartonok raklapra történő összepakolása egy +2 fokos hűtőraktárban. A munkához mindössze jó fizikai erőnlét, pontosság és megbízhatóság az elvárás, cserébe pedig rugalmas munkaidőt kínálnak, amit az iskolához, vagy a főállásunkhoz tudunk igazítani.

Ráadásul a bérek is igen kecsegtetőek: ha délután 4-kor vagy 5-kor kezdenénk, akkor heti 15 órában havi bruttó 224 ezer forintot (nettó 148 ezer), 20 órában 298 ezer forintot (nettó 198 ezer), míg heti 25 óra munkáért cserébe bruttó 371 ezer (nettó 246 ezer) forintot vihetünk haza. Leegyszerűsítve közel 50 ezer forinttal többet lehet megkeresni részmunkaidős raktárosként, mint matektanárként.

Címkék:
hrcentrum, forint, bruttó, nettó, részmunkaidős állás, raktáros, részmunkaidő, hr centrum, részmunkaidős foglalkoztatás, tanári fizetés,