Ezekkel a munkákkal degeszre keresheted magad idén nyáron: elképesztő órabérek vannak

Pénzcentrum2023. május 28. 11:35

Az idei évben két számjegyű százalékkal haladhatja meg a munkát vállaló diákok száma a tavalyit. A Meló-Diák kínálatában az egyszerűbb betanított munkáktól a szakmai képzettséget igénylő pozícióig, széles körben minden megtalálható. 

A nyári időszakban kiváltképp népszerűek a vendéglátós, (pincér, felszolgáló, konyhai kisegítő), illetve gyorséttermi munkák, a szállodai munkák (recepciós, szobalány), a kereskedelmi pozíciók (pénztáros, árufeltöltő), de vízparti foglalkozások (medenceőr, úszómester, vízimentő) iránt is sokan érdeklődnek. Ugyanúgy „pörögnek” a szakmai és gyakornoki pozíciók, köztük az adminisztratív, pénzügyi, HR, mérnöki és az IT-pozíciók egyaránt – mondta az InfoRádióban a Viapan Group iskolaszövetkezetének igazgatója, Fuchs Bence.

A diákmunkák esetében is érvényesül a minimálbér, illetve a garantált bérminimum emelkedése január 1-jétől – emlékeztetett. Ennek megfelelően

a minimálbéres pozícióktól a több mint 2000 forintot kínáló órabérek is megtalálhatók a kínálatban, de átlagosan a bruttó 1500-1600 forint a jellemző.

Címkék:
hrcentrum, minimálbér, diákmunka, nyár, diákok, január, bérminimum,