Újabb magyarországi gyárban lesz csoportos létszámleépítés: akár az egész üzemet is bezárhatják

Pénzcentrum2023. május 23. 19:36

Várhatóan csoportos létszámleépítés lesz a Zalakerámia tófeji gyárában - írja az rtl.hu. A Híradóban elhangzott, hogy a falubeliek szerint az ott dolgozó 207 ember 80-90 százalékát elküldik, ami a gyár bezárását is jelentheti. Az osztrák tulajdonosok szerdán közlik a részleteket.

„A cég vezetése bejelentette, hogy létszámcsökkentés és termelési átszervezés lesz a vállalatnál. De nem tudunk egyelőre semmit hivatalosan” – mondta a Híradónak Vizsi Lajos szakszervezeti titkár. A gyárban 207-en dolgoznak, húsz százalékuk falubeli. A nagyjából 650 lelkes településen szinte minden család fél, hogy elveszítik a megélhetésüket - derült ki a műsorból.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium azt közölte, hogy a kormány „kiemelt figyelmet fordít a Zalakerámia Zrt.-nél zajló folyamatokra.” A minisztérium szerint a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat intézkedési tervet dolgoz ki a csoportos létszámleépítés végrehajtására. Szerintük sok üres állás van Zala megyében, és a kormány „minden eszközével segíti az érintett dolgozók újbóli elhelyezkedését”.

Címkék:
hrcentrum, cég, kormány, gyár, munka, szakszervezet, leépítés, dolgozók, létszámleépítés, dolgozó, minisztérium,