Itt a 100 leggazdagabb magyar friss listája: nincs meglepetés az élen, mindenki sokkal vagyonosabb lett

Pénzcentrum2023. május 11. 09:01

A tavalyi évet minden nehezítő körülmény ellenére rekordméretű gyarapodással zárták a 100 leggazdagabb magyar listáján szereplők legelsői – derült ki a friss kiadványból. A lista élén továbbra is Mészáros Lőrinc áll, második Csányi János, a harmadik pedig Felcsuti Zsolt.

660 milliárd forintos becsült vagyonával továbbra is Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar. Őt Csányi Sándor, az OTP vezetője követi 610 milliárdos vagyonnal. A dobogó harmadik helyét pedig Felcsuti Zsolt, az MPF Holding többségi tulajdonosa foglalja el, az ő vagyonát 460 milliárd forintra becsülték.

A negyedik helyen Gattyán György szerepel, 366 milliárdos vagyonnal, majd az utolsó 300 milliárd fölötti vagyonnal becsült szereplő a listán Veres Tibor, akit sorrendben Szíjj László, Jellinek Dániel, Bige László, Széles Gábor, majd Kasza Lajos követ a top10-ben. A kiadványból kiderül, hogy a 100 leggazdagabb magyar közé 14,5 milliárdos vagyonnal lehet bekerülni, valamint a listán mindössze két nő szerepel: Hermann Kamilla és Schmidt Mária. Ők viszont mindketten a top50-be is befértek.

Címkék:
vagyongyarapodás, vagyonosodás, vagyon, csányi sándor, 100 leggazdagabb magyar névsora, csányi sándor vagyona, mészáros lőrinc vagyona,