Nem mindennapi órabérrel keresnek pultosokat erre a pesti szórakozóhelyre: hamarosan nyitnak

Pénzcentrum2023. március 26. 14:04

Európa egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park április 27-én nyitja újra kapuit, és már most elindult a toborzás: kollégákat keresnek pultos, pohárszedő, vendégkapcsolati koordinátor, árupakoló munkakörökbe 1800-2600 forintos órabérrel.

Európa egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye 2023. április 27-én nyitja újra kapuit, és már most megindult a toborzás a Budapest Parkba. Barbackként vagy poharasként nettó 1800 Ft/óra a fizetés, ahogy egy nappali árupakoló is ennyit kap.

De tapasztalt pultosokat is keresnek, legalább 2 éves italpultos gyakorlattal, a fizetés nettó 2600 Ft /óra - diákok és nem diákok jelentkezését is várják. Feladata alkoholos és alkoholmentes italok készítése és kiadása a vendégeknek a pultnál, terminál és pénztárgép használat. És persze nagy előny, ha a jelentkező beszél angolul. 5 órával számolva ez napi 13 ezer forintot jelent.

Nem javul a helyzet a vendéglátásban

Továbbra is óriási munkaerőhiánnyal küzd a vendéglátó szektor, és úgy tűnik az előttük álló szezon sem lesz könnyebb, mint az előzőek. Csak tetézik a nehézségeiket az alapanyagárak drasztikus növekedése, az infláció nyomán növekvő bérigények mértéke és az energiaárak is. Egyes becslések szerint 40-50 pár dolgos kéz hiányzik a vendéglátásból Magyarországon.

 

Címkék:
fizetés, Budapest, park, európa, április, diákok, óra, toborzás, nettó,