Megvan végre a megállapodás: több ezer magyar kap béremelést, mutatjuk, kiket érint

Pénzcentrum2023. február 23. 17:44

A Budapesti Közművek munkavállalóit képviselő reprezentatív szakszervezetek elnökei, és a Budapesti Közművek vezetése aláírták a társaság közel 4800 fős, teljes munkavállalói állományára vonatkozó, 2023. évi megállapodást.

Az aláírás előzménye, hogy január 13.-án a BKM keretében önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió dolgozóira már létrejött az idei évre vonatkozó bérmegállapodás.

A most aláírt egyezség értelmében a Budapesti Közművek (FKF Köztisztasági, FŐTÁV Távhőszolgáltatási, FŐKERT Kertészeti, BTI Temetkezési, FŐKÉTÜSZ Kéményseprőipari Divíziók, valamint a támogató területek) munkavállalói átlagosan 16% alapbér emelésben részesülnek 2023. január 1-től.

A megállapodás előkészítése és részleteinek kimunkálása során a Társaságnál működő két reprezentatív szakszervezet, a BKDSZ és a HVDSZ 2000 végig konstruktívan, a munkavállalói érdekek következetes képviselete mentén vett részt az egyeztetéseken. A sikeres megállapodás eredményeként megnyílt az út az előtt, hogy Budapest egyik legnagyobb létszámú dolgozói közösségének valamennyi munkavállalója a nehéz gazdasági körülmények ellenére megnyugtató juttatási csomagban részesüljön 2023-ban is.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

címlapi kép: Róka László, MTI/MTVA 

Címkék:
hrcentrum, fkf, munkavállaló, munkavállalók, munkavállalás, megállapodás, közmű, bérmegállapodás,