Temérdek magyar lélegezhet fel: megmarad a 20 százalékos bérkiegészítésük

Pénzcentrum2023. január 9. 18:02

Beépülő bérfejlesztéssé válik és állandósul 2023-tól a 2022-ben megvalósult 20 százalékos bérkiegészítés a kulturális szférában, a kormány 2023-ban az új költségvetésben is biztosítja a közfeladatot ellátó kulturális dolgozók korábban megemelt bérkiegészítését - áll a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Mint a közleményben kiemelik, lezárultak a véglegesített bérfejlesztéssel kapcsolatos egyeztetések a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Pénzügyminisztérium között. Azok a kulturális közfeladatot ellátó foglalkoztatottak, akik 2022-ben megkapták a bérkiegészítést, 2023-ban is számíthatnak megemelt összegű bérre, a 20 százalékos bérkiegészítés jelenleg mintegy háromezer intézmény 28 ezer munkatársát érinti, ami egy újabb fontos állomás a kulturális szférában dolgozók megbecsülése és elismerése jegyében - hangsúlyozza a közlemény.

A tárca közleménye kiemeli: továbbra is cél, hogy a kulturális terület dolgozóit megbecsülje, és munkájuk elismerése mellett segítse a területen dolgozók pályán tartását, illetve elősegítse, hogy a kulturális szféra a fiatalok számára is vonzó pályát jelentsen.

Címkék:
dolgozók, kultúra, dolgozó, állomány, továbbképzés, bérkiegészítés, kulturális adó,