Ma is utcára vonulnak a diákok és a tanárok: minden eddiginél hosszabb élőlánc lesz

Pénzcentrum2022. november 18. 09:15

Ma, november 18-án ismét a pedagógusokért állank ki a diákok, szülők, tanárok élőlánccal tiltakoznak, mivel helyzetük érdemben nem javul évek óta. Budapesten a nap második felében tüntetés is várható. A PDSZ összesítése szerint több mint egy tucat szolidaritási demonstráció is lesz országszerte.

Harmadszorra hirdettek egységes munkabeszüntetést a pedagógus szakszervezetek a tanévkezdés óta. Több száz iskolából csatlakoztak tanárok, diákok és szülők  - írja a Népszava.

A tanévkezdés óta ez már a harmadik alkalom, hogy a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) egységes, országos sztrájkot hirdetett. A kormány ugyanis bizonytalan ígéreteken kívül továbbra sem állt elő érdemi, konkrét ajánlattal az érdekvédelmi szervezetek követeléseire.

Péntek reggel minden eddiginél nagyobb élőláncos megmozdulásra is lesz Budapesten és az ország több pontján, délutánra pedig az Egységes Diákfront szervezett vonulásos tüntetést a fővárosban. A PDSZ összesítése szerint több mint egy tucat szolidaritási demonstráció is lesz országszerte.

Címkék:
pedagógus, szakszervezet, november, diákok, tüntetés, pedagógustüntetés, tanárok, pedagógus-hiány, szakszervezetek, pedagógushiány, pedagógusok, pedagógus bértábla,