Álomfizuval kecsegtetnek ebben a szakmában: pár hónap tanulás után is könnyen el lehet helyezkedni?

Pénzcentrum2022. augusztus 24. 17:02

Egy új kutatás többek között arra mutatott rá, hogy a 3 év IT munkatapasztalattal rendelkező karrierváltók átlagbére átlépi a bruttó 1 millió forintot. Két év szoftverfejlesztői munkatapasztalattal pedig jellemzően már medior pozícióban dolgoznak a bootcampet végzett szakemberek.

A Green Fox felmérése szerint a karrierváltók legnagyobb arányban gazdasági, illetve humán területen tanultak korábban, a válaszadók több mint 60 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik. Legtöbben a vendéglátás, az idegenforgalom, illetve az oktatás, kutatás szektorokat hagyják maguk mögött a programozásért.

A karrierváltás leggyakoribb okaként a kiégést említették a válaszadók. A bootcampet végzett hallgatók közel 40%-a érezte úgy, hogy korábbi munkája nem motiválja, munkakedve és teljesítménye csökkent, emiatt határozott úgy, hogy teljesen új területen próbálja ki magát. Ezenfelül a válaszadók több mint negyede azért váltott a programozásra, mert korábbi képzettségükkel vagy munkatapasztalatukkal nem találtak maguknak megfelelő állást.

Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel támogathatjuk a munkaerőpiacot a digitális átállásban. Gyakorlatorientált módszertanunkat ennek megfelelően dolgoztuk ki, amelynek piacképességét alumni kutatásunk is megerősíti. A válaszadók több mint 93 százaléka sikeresen megtalálta a helyét IT területen. Ezek a hallgatók átlagosan 2 hónap alatt már el is helyezkedtek az új munkahelyükön, 85 százalékukat pedig két év után előléptették, így látható, hogy a vállalatok nagyra értékelik a tudásukat

– mondta el Fachs Anita, a Green Fox Academy vállalati szolgáltatásokért felelős cégvezetője.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A szoftverfejlesztők számára a munkahelyválasztást az elérhető fizetés és juttatás mellett a munkakör és a feladatok nagyban befolyásolják, de meghatározó tényező még a szakmai kihívás, az innovatív projektekben való részvétel. A rugalmas lehetőségek közül a távmunka, home office lehetősége előkelő helyen van a mérlegelt szempontok között, ezzel szemben a részmunkaidő lehetősége kevéssé volt fontos a felmérésben résztvevők körében. Tízből kilenc programozó szívesen vállalna munkát nemzetközi környezetben, megtartva magyarországi lakóhelyét, míg a válaszadók 8 százaléka dolgozik külföldön.

Címkék:
fizetés, it, kutatás, informatika, álomfizetés, pályaelhagyás, előrelépés, it szektor, pályaelhagyó,