Megszólalt a Wolt: kompenzációt kapnak az ex-katás futárok

Pénzcentrum2022. augusztus 11. 08:42

Új kompenzációs rendszert vezet be a Wolt Magyarország szeptembertől a katás adózásról egyéb egyéni vállalkozói adózási formákra váltó futár partnerek számára.

A kompenzáció arányos a futárok által elvállalt címekkel, így az általuk keresett összeggel és a Wolt számításai szerint a futárok többletköltségeinek jelentős részét fedezi. Az új sávos kompenzációs rendszer az adminisztrációs költségeket fedező 10 ezer forinttól egészen akár 120 ezer forintig enyhíti a futár partnerek többletköltségeit.

A Wolt felméréséből kiderült az is, hogy a Wolt-futárok 80 százaléka átalányadózóként szeptember után is folytatja a kiszállítást.Sabjányi László, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója a Portfolionak hangsúlyozta, hogy a futár partnereik nem fizetést kapnak a Wolttól, hiszen nem főállású alkalmazottak, hanem vállalkozóként dolgoznak a Wolt platformon. Ők dönthetik el, mikor és mennyit dolgoznak, nincs fixen meghatározható jövedelmük. A keresetük attól függ, mennyi címet vállalnak el, illetve ehhez adódnak további bónuszok.

Címkék:
kata, futár, wolt, ételfutárkodás, adózás rendje,