Gond van az szja-visszatérítés kiutalásával? Figyelmeztetést adott ki a NAV

Pénzcentrum2022. február 15. 18:56

Hiába voltak jogosultak, többen nem kapták meg a kijelölt határidőig az szja-visszatérítést. A NAV friss tájékoztatójában vázolta, mi lehet az elmaradás oka, és közölték azt is, mit kell tennie azoknak, akik első körben lemaradtak az adóvisszatérítésről.

Mint arról beszámoltunk, akadnak olyanok, akik annak ellenére nem kapták meg a beígért szja-visszatérítést, hogy jogosultak lennének rá. A helyzet annyira komoly, hogy friss tájékoztatást adott ki ezzel kapcsolatban kedd délután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az adóhatóság azt írja: "azok, akiknek a NAV valamilyen okból (például nem nyújtottak be VISSZADO-nyilatkozatot vagy a róluk rendelkezésre álló adatokban olyan ellentmondás tapasztalható, ami alapján az automatikus kiutalás nem lehetséges) nem utalta ki automatikusan az szja-visszatérítést február 15-éig, de jogosultak a visszatérítésre, az szja-bevallási tervezetük kiegészítésével vagy az önállóan benyújtott 21SZJA-bevallásukban igényelhetik a nekik járó összeget."

A NAV a tájékoztatóban azt is elismeri, hogy a 1819-es telefonszámon hívható infovonaluk megemelt létszámmal fogadja a hívásokat, azonban a vonalak túlterheltsége miatt a várakozási idő esetenként nőhet, ezért az érintettek megértését és türelmét kérik.

A NAV tájékoztatása megerősíti azokat a várakozásokat, hogy aki a mai napig nem jutott hozzá az szja-visszatérítés összegéhez, az már automatikusan nem is fogja megkapni (a napokban), azért tennie kell. Arról, hogy ilyenkor mi a teendő, ezekben a cikkeinkben olvashatsz:

Címkék:
NAV, szja, szja-törvény, visszatérítés, adóvisszatérítés, szja-kedzvemény, szja-visszatérítés, szja-visszatérítés 2022,