Kiakadt a tanári fizetésen Csuti: ennyit egy influenszer egy poszttal megkeres

Pénzcentrum2022. január 28. 11:25

Kulcsár Edina exférje szerint durva, milyen keveset keresnek a tanárok Magyarországon. Csuti szerint 220 ezer forintot egy közepes influenszer pillanatok alatt megkeres.

Párhuzamot volnt a tanárok és az influenszerek között Csuti a Blikk podcastjában, amelyben Balatoni József, azaz Jocó bácsi volt a másik vendég. Kulcsár Edina exférje szerint durva, milyen keveset keresnek a tanárok Magyarországon:

Az egészen durva, hogy egy tanárnak a havi fizetése annyi, mint mondjuk egy közepes influenszer egy posztja és két sztorija. És akkor elvárjuk, hogy a gyereked, majd mikor kijön a gimnáziumból, kész legyen arra, pontos életút van előtte, tudja, melyik egyetemre akar menni, csak éppenséggel azt nem tudja, miből fogja kifizetni 200 ezer forintért a szobáját Körúton, amit majd három csoporttársával fognak fizetni. Belekerülnek egy adósságcsapdába. Mit fog csinálni? Berúg otthon a lakótársakkal, a csoporttársakkal, másnap elkésik az óráról

- mondta, megjegyezve, hogy egy tanár nagyjából 220 ezer forintot keres.

220 ezer forintért mit várunk el a tanártól? Hogy minden nap bejöjjön boldogan? Hatszor negyvenöt percben totálisan legyen kiegyensúlyozott? Az ápolók ugyanebben a helyzetben vannak

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- sorolta.

Címkék:
hrcentrum, fizetés, bér, munka, tanárok, influenszer, kulcsár edina,