Így karácsonyoznak Irakban a magyar katonák: több százan ünnepelnek távol a családtól

Pénzcentrum2021. december 23. 21:03

Igyekeznek megőrizni a magyar hagyományokat a külföldön lévő katonák, szolgáljanak akár Irakban, akár Cipruson, például minden helyszínen állítanak karácsonyfát. Irakban például bejblit is sütnek.

10 országban, 13 misszióban összesen 900 magyar katona vesz részt – mondta a Spirit FM Katonadolog című műsorában Gergely Péter, az MHP Hadműveleti Csoportfőnökség, a Nemzetközi Műveletek Főnökség vezetője. Ők az ünnepeket távol töltik a szeretteiktől, viszont igyekeznek megőrizni a magyar hagyományokat, szolgáljanak akár Irakban, akár Cipruson, például minden helyszínen állítanak karácsonyfát.

Mint kifejtette, katonák a legtöbb műveleti területen már kialakítottak maguknak egy helyet, ahol meg tudják ünnepelni a karácsonyt.

Például kemencét építettek maguknak Irakban. Amikor ünnepek vannak, akkor ott összegyűlnek. Megvannak a lehetőségeik arra, hogy a megfelelő nyersanyagot beszerezzék. Szoktuk is ezt segíteni nyersanyag kiszállítással, hogyha erre lehetőség van, és akár egy karácsonyi bejglit is meg tudnak sütni maguknak

– tette hozzá az ezredes.

Címkék:
karacsony, karácsonyfa, honvédség, ünnepek, katonák, szolgálat,