Indul a tárgyalás a tanárbérekről: ekkor hallgatja meg az Emmi a sztrájkbizottságot

Pénzcentrum2021. október 11. 08:26

Szerdán kezdhet tárgyalni a két nagy pedagógus-szakszervezet sztrájkbizottságával az Emberi Erőforrások Minisztériuma – ez derül ki abból a levélből, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete osztott meg.

A kormány a sztrájktörvényben meghatározott határidő letelte előtt kijelölte képviselőjét a sztrájkbizottsági egyeztetésekre. Szerdai időpontot jelölt meg a tárgyalások megkezdésére – írja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, akik az Emberi Erőforrások Minisztériumának levelét is közölték.

Mint kiderült, Kisfaludy Lászlót, a tárca köznevelésért felelős helyettes államtitkárát jelölte ki a tárgyalásokra Kásler Miklós. A tárgyalások szerdán kezdődhetnek meg a minisztériumban.

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete korábban egyesítette sztrájkbizottságát. Már 2020 márciusában sztrájktárgyalásokat kezdeményeztek a kormánnyal, de a koronavírus-járvány berobbanása miatt azt fel kellett függeszteniük.

Címkék:
fizetés, bér, sztrájk, béremelés, emmi, pedagógusok, pedagógus életpályamodell, pedagógusok demokratikus szakszervezete, pedagógusok szakszervezete,