Már tárgyalnak a jövő évi minimálbérről: ennyi lehet az emelés mértéke

Világgazdaság2021. július 28. 09:27

Már egyeztetnek a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi emeléséről. A várakozások szerint jövőre 200 ezer forintra emelkedhet a minimálbér, és 260 ezer forintra a garantált bérminimum.

Már zajlanak az egyeztetések a kormány és a munkaadók között a minimálbér és garantált bérminimum jövő évi emeléséről – erről beszélt a Világgazdaságnak Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

A várakozások szerint jövőre 200 ezer forintra emelkedhet a minimálbér, és 260 ezer forintra a garantált bérminimum.

Előbbi összege jelenleg 167 400 forint, míg utóbbi 219 ezer forint.

Nagy adócsökkentés is várható, a szociális hozzájárulási adó mértéke 2017 után ismét 5 százalékkal mérséklődhet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke a Világgazdaságnak azt mondta: úgy számolnak, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma szeptemberben ül össze, ahol ismét többéves bérmegállapodást hozhatnak tető alá a szociális partnerek.

Címkék:
kormány, minimálbér, minimálbér-emelés, bérminimum, garantált bérminimum, minimálbér emelés,