Álláskeresés télen: ezek jelenleg a legkeresettebb pozíciók, kapkodnak a dolgozókért a cégek

Pénzcentrum2021. március 5. 18:31

A világ egyik legnagyobb álláskereséssel foglalkozó portáljának adatai szerint a karantén előtti időszakhoz képest a 2020 decemberétől 2021 februárjáig tartó téli időszakban Magyarországon 5%-kal csökkent az álláshirdetések száma. A legtöbb állásajánlat a nagy központokban összpontosult úgy, mint Budapest, Kecskemét és Győr. Csökkent a hirdetések száma Érden, Szekszárdon, Tolnán és Sopronban.


A Jooble kielemezte a magyar munkaadók és álláskeresők aktivitását a téli hónapokban a weboldal statisztikai adatainak segítségével, hogy megállapíthassa, mi is történt a munkaerőpiacon. Az iparágakat tekintve, a legnagyobb mennyiségben gyártósori, építőipari és kereskedelmi pozíciók betöltésére szánt hirdetéseket tettek közzé.

A feldolgozóipar munkáltatói közül télen a legkeresettebb munkavállalók a hegesztő, a lakatos és az operátor, míg az építőiparban jórészt villanyszerelő, kőműves és műszaki előkészítő állások betöltésére kerestek munkavállalókat. A kereskedelmi szférában a téli hónapok alatt a legkeresettebb pozíciók a raktáros, mezőgazdasági gépértékesítő és karbantartó voltak.

Az elemzők megállapították, hogy a karanténhelyzet miatt nőtt a távmunkát kínáló munkaadók száma.

A vizsgált időszakban 21%-kal több ilyen hirdetést lehetett találni, mint tavaly. Magyarországon a leggyakrabban az irodai munkatárs (Gyakornok), a remote C++/3D Developer, remote Senior Web Developer, tanácsadó, remote DevOps Engineer hirdetésekre kerestek távmunkásokat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ami az álláskeresőket illeti, a számuk 4%-kal nőtt a tavalyihoz képest. Az aktív álláskeresők a sofőr, eladó, villanyszerelő, takarító, szakács pozíciókra kerestek rá a leggyakrabban. A legaktívabb város ilyen szempontból Budapest, míg a megyék közül Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Győr-Moson-Sopron emelkedik ki.

Címkék:
hrcentrum, fizetés, munka, iparágak,