Bődületes pénzekről van szó: ekkora minimálbért is lehet kapni Európában

hvg.hu2020. szeptember 30. 09:59

Minimálbér került bevezetésre az egyik svájci kantonban. Az új törvény szerint óránként 23 frankos, azaz 7 800 forintos lesz a minimális kereset, amit a dolgozóknak adni kell, ez egy hónapban csaknem 1,4 millió forint - írja a HVG.

Minimálbér került bevezetésre az egyik svájci kantonban. Az új törvény szerint óránként 23 frankos, azaz 7 800 forintos lesz a minimális kereset, amit a dolgozóknak adni kell, ez egy hónapban csaknem 1,4 millió forint. Igaz, Genf kanton a világ egyik legdrágább helye a megélhetés szempontjából, mind a lakhatás, mind az élelmezés rendkívül sokba kerül.

Érdekesség, hogy az EU-ban minimálbér tekintetében Luxemburg, Írország, Hollandia és Belgium jár elöl, a sor végén pedig Románia, Lettország és Bulgária kullog. Magyarországnak sincs oka az örömre: a magyar minimálbér havi 487 euró, azaz valamivel több mint 160 ezer forint. Ha a visegrádi országokat vesszük, Csehország, Szlovákia és Lengyelország is megelőzi Magyarországot az Eurostat adatai szerint - írja a lap.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, minimálbér, svájc, svájci minimálbér,