Egyre több nő próbálja ki magát ebben kemény szakmában: nem bánják meg

HelloVidék2020. július 15. 08:15

Szűcs Erikát asztalos édesapja hamar "megfertőzte" a kétkezi munka iránti szenvedéllyel, így a pályaválasztáskor már biztosan tudta, nem tipikusan nőies szakmákban szeretne elhelyezkedni - írja a HelloVidék.

De vajon van-e megalapozott oka annak, hogy a kárpitos mestereket a férfiakkal azonosítják? De még mennyire! A kisteleki szakember elmondta, ez bizony kemény fizikai munka, mert legtöbbször nem egy könnyű konyhai széket vagy hokedlit kell emelgetni, hanem egy franciaággyal is meg kell tudni birkózni, aminek már jelentős a súlya és a mérete. 

Még az olyan könnyűnek tűnő munkáknál is, mint egy váltószoknya-varrás, tetőkárpitozás vagy a kormány áthúzása, bizony, sokszor magának kell megküzdenie a leszereléssel is, amihez ismerni és érteni kell a szerszámokhoz, és nagyobb erőt kell kifejteni a csavarok kilazításakor, főképp a biztonsági öv esetében. A munka éppen ezért erősen terheli a gerincet, a kart, különös tekintettel a csuklót, így sok szakmabeli szenved ínhüvely-gyulladástól vagy gerincsérvtől, ami a masszívabb izomzatú férfiakat ugyanú

Ka érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
hrcentrum, munka, hello vidék,