Rengeteg magyart keresnek: 400 új munkahelyet hoz létre a Lidl

Pénzcentrum2020. július 14. 09:35

A Lidl Magyarország 2004-es piacra lépésekor 14 áruházzal indult, azóta ez a szám 183-ra emelkedett. Most a három már meglévő logisztikai központja mellé egy új épül, kormányzati támogatással. Összesen 400 új munkahely jön létre ezzel.

Új, 62 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít a Lidl Magyarország a pest megyei Ecseren. A beruházás összértéke 35 milliárd forint, amelyet 1 milliárd 200 millió forint értékű beruházásösztönző állami támogatással finanszíroz. Az új központ a tervek szerint 2021 novemberében nyitja meg kapuit, a beruházás 400 új munkahelyeket teremt, és a Magyar Kormány 1,2 milliárdos támogatásával valósul meg. Az elmúlt 2 évben 1300 fővel nőtt a cég munkavállalóinak száma, és az elmúlt 3 évben 20 milliárd forintot költöttek bérfejlesztésre.

Óriási jelentősége van annak, hogy most, nemzetközi, gazdasági nehézségek közepette egy új világgazdasági korszak hajnalán a Lidl úgy döntött, hogy a következő nagyberuházását Magyarországra hozza. 35 milliárd forintnyi beruházásról beszélünk most, amikor a világban nagyon kevés helyen történnek beruházások. Ehhez a 35 milliárd forintnyi beruházáshoz, amellyel létrejön a raktárbázis Ecseren, a Kormány 1 milliárd 200 millió forintnyi vissza nem térítendő beruházásösztönzési támogatást nyújt

 - mondta el Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a kedd reggeli sajtótájékoztatón.

 

Címkék:
hrcentrum, vásárlás, lidl, szíjjártó péter,