Több száz magyar munkanélküli bevállalná: így keresnének maguknak havi 160 ezret

Népszava2020. június 24. 09:59

Továbbra is több ezer fő jelentkezésével számolnak a Magyar Honvédségnél, eddig hatszázan érdeklődtek a nemrég bejelentett, munkanélkülieknek létrehozott speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat iránt - írja a Népszava.

Eddig hatszázan érdeklődtek a nemrég bejelentett, munkanélkülieknek létrehozott speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat iránt - tudta meg a lap a Honvédelmi Minisztériumtól. 

Jelenleg az ország 25 pontján zajlik az érdeklődők alkalmassági szűrése, civil orvosi és pszichológiai vizsgálata. Ezek után derülhet majd ki, hogy a július elsejével induló programban hányan köthetnek szerződést a honvédséggel. 

A honvédség május közepén jelentette be az új, munkanélkülieknek indított foglalkoztatási formát, amelyre a 18 és 50 év közöttiek jelentkezhetnek - emlékeztet a lap. A programban résztvevők egy hat hónapos, több fázisú kiképzést kapnak, melyért havi 161 ezer forint fizetés, továbbá ruházkodási, és utazási hozzájárulás jár. Ez utóbbi azért is jár, mivel a munkaidő végén a katonák hazamehetnek a családjukhoz - írják.

Címkék:
hrcentrum, karrier, munkanélküliség, katonaság, honvédelmi minisztérium, hadsereg, pénzcenturm.hu, honvédelmi miniszter,