Ezért jutnak vissza nehezen a munkaerőpiacra a kisgyermekes anyák

Pénzcentrum2020. január 30. 08:15

A munkába való visszatérés gyermekvállalás után komoly problémákat vet fel minden anyuka számára. Sokan önértékelési gondokkal küzdenek vajon kelleni fog-e még a piacon és a munkahelyek hogyan fogadják őket, ha már családot alapítottak. Az édesanyák segítésére és a munkahelyek családbarát szemléletformálása céljából hozták létre országos szinten a Család és KarrierPONT-okat. 

A kecskeméti Család- és KarrierPONT még 2018 júliusában nyitott meg. A "Nők a családban és a munkahelyen" című pályázat megvalósítása során, céljuk, hogy segítsék a gyermeket nevelő vagy családtagot gondozó édesanyákat visszatérni a munka világába. Ehhez különféle tanácsadásokat, készségfejlesztő foglalkozásokat és képzéseket szerveznek. Ezen túl, a munkavállalók és munkáltatók között egyfajta híd szerepet szeretnének betölteni a család és a munka összeegyeztethetősége érdekében.

Gyakoti tapasztalat, hogy az édeasnyák önbizalomhiánnyal küzdenek és a munkaerőpiacon tapasztalt elutasítás csak még inkább tetézi bátortalanságukat, elkeseredettségüket. Ezekben az esetekben szívesen veszik igénybe a kecskeméti Család- és KarrierPONT-ban elérhető lehetőségeket. Számos olyan munkába visszatérő ügyfelük is van, aki álmai megvalósítása és gyermekei mindennapos ellátása kapcsán vállalkozást szeretne alapítani, ezen oknál fogva felmerülő kérdéseivel keres fel minket. Sokan vannak azonban azok is, akik a GYES/GYED utáni visszatérés időszakában nincsenek tisztában a jogaikkal és kötelezettségeikkel, ezért fordulnak irodánk munkatársaihoz.

A teljes cikk a Hellovidék oldalán olvaható.

Címkék:
hrcentrum, család, szülés, munka, gyermek, munkavállaló, állás, munkáltató, családbarát munkahely,