Megszólalt a BMW: rengeteg embert keresnek majd Debrecenbe, ezek a kritériumok

Pénzcentrum2020. január 7. 10:00

Első körben ezer embert terveznek foglalkoztatni a debreceni BMW-gyárban. A BMW Group Magyarország vállalati kommunikációs vezetője elmondta, első sorban a régióból vennének fel embereket. Arról egyelőre nem közölt semmit, hogy mikor indulhat el a termelés az új autógyárban.

Interjút adott  Salgó András, a BMW Group Magyarország vállalati kommunikációs vezetője a Haonnak, a vezető elmondta, a gyárépítés a terveknek megfelelően halad, tavasszal kezdik a cölöpözést Debrecenben. Arra a kérdésre, hogy mikor készül el a gyár kitérő választ adott:

Egyelőre az időpontról, az építkezés további menetéről még nem adunk tájékoztatást, azokat a megfelelő időben tesszük meg

- mondta Salgó András, aki arról is beszélt, Debrecenben konkrétan BMW modelleket fognak gyártani, évente 150 ezer elkészült autóval számolnak. Egy szerelősoron belső égésű, plug-in hibrid vagy akár elektromos modellek is készülhetnek majd.

A vezető arról is beszélt, kezdésképpen ezer embert terveznek foglalkoztatni Debrecenben:

Amennyiben ott tartunk és odaér a fejlesztés, a beruházás fázisa, akkor tudunk esetleges bővítésről beszélni. A BMW-gyárban egyelőre ezer emberrel számolunk. A beszállítói kör és azok a szolgáltatások, amelyek kapcsolódnak a BMW-gyárhoz, plusz-munkalehetőséget jelentenek nemcsak Debrecen, hanem a régió számára is. A beszállítók és a csatlakozó partnerek sokkal tágabb kört jelentenek

- jelentette ki Salgó András, majd hozzátette: elsősorban a régióra fókuszálnak, a régióból érkező munkavállalókra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nyilván a magyar nyelv előny, alapvetően ez a fókusz. De a jó munkaerő, a tehetség, a motiváltság a fő kritérium

- jegyezte meg.

Címkék:
hrcentrum, gyár, debrecen, munkavállalók, bmw, bmw-gyár,