Itt a vége, kiszáll a Barátok közt szárja: ma lesz utoljára képernyőn

Pénzcentrum2019. október 25. 08:30

Ma lesz utoljára képernyőn a Barátok köztben Szőke Zoltán. A Berényi Miklóst alakító színész pár hónapja jelentette be, hogy kiszáll a sorozatból. Állítólag a karakter nem hal meg, csak börtönbe kerül - így nem kizárt egy későbbi visszatérés.

A péntek esti Barátok közt lesz az utolsó, amelyben még Berényi Miklós is látható lesz, a karakter ezután eltűnik a sorozatból. A főgonoszt játszó Szőke Zoltán hónapokkal korábban döntött úgy, hogy 21 év után kiszáll a Barátok köztből. Hogy mi módon, akkor még nem volt tudható, de a bulvárlap most azt írja: Berényi Miki stílusosan, a rácsok mögül köszön el a nézőktől - írja a Blikk.

A lap szerint Berényi “messze a Mátyás király tértől, a rácsok mögött tengeti tovább az életét, ahol bizonyos - egyelőre még titokban tartott - ok miatt nem látogathatják a szerettei". Szőke Zoltán azt szerette volna, ha Berényi Miklós megjavul, és a jövőben jobban hasonlít hozzá a karakter, de erre a produkció nem volt nyitott.

Ám meghagytak egy kis mozgásteret, Berényi Mikós ugyanis nem hal meg

- mondta a lapnak egy stábtag. Azt is hozzátette: "kiindulva az eddig történtekből, vele bármi történik, legyen az robbantás, lövés vagy rákos megbetegedés, azt túléli. Így legalább nyitva marad egy kiskapu, ha a produkció vissza akarja hozni".

A sorozat sajtófőnöke, Szabó Péter arról beszélt, huszonegy év nagy idő,

megértjük Szőke Zoltán döntését. Azt azonban nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a Barátok közt eddig sem Berényi Miklósról szólt, hanem a Mátyás király tér lakóinak életéről". Szerinte “azzal, hogy Miklós eltűnik, a sorozat nem ér véget. Régi és új szereplők is érkeznek, továbbra is rengeteg dráma és izgalom várható, szóval igaz a mondás, hogy nálunk tényleg bármi megtörténhet.

A Blikk megjegyzi, hogy Szőke távozásával ötre csökken azoknak a száma, akik az első pillanattól a sorozat szereplői: Varga Izabella, Várkonyi András, Tihanyi-Tóth Csaba, Rékasi Károly és Ábrahám Edit maradtak a műsorban.

Régóta tudni, hogy lelép

Még a nyár elején érkezett a hír, hogy végleg kiszáll a sorozatból a Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán. A színész ősszel már vélhetően nem is lesz látható a képernyőn.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Állítólag azért döntött így, mert nem tudott azonosulni a gátlástalan vállalkozó figurájával. Szőke már tavaly utalt arra, hogy ha a forgatókönyvírók nem változtatnak a történeten, fel fog mondani, az utóbbi években ugyanis a spiritualitás felé fordult, és ez kizárja, hogy agresszív üzletembert játsszon.

Berényi Miklós karaktere a sorozat indulásakor, 1998 októberében tűnt fel először, és azt már tudni lehet, hogy a karakter távozását egy hetekig tartó történetszállal fogják felvezetni, de nem fogják megölni.

Jó szívvel gondolok majd vissza erre a több mint két évtizedre, de a huszonegy év az huszonegy év, és ennyi éppen elég volt

- így búcsúzott a kollégáitól a nyári stábbulin a színész.

Címkék:
hrcentrum, tv, rtl klub, sorozat, felmondás, robbantás,