Több temető vezetőjét is kirúgták: visszaéléseket tártak fel a vizsgálatok

Pénzcentrum2019. október 1. 10:00

Az áprilisban indított vizsgálatok folyományaként több fővárosi temető vezetőjét is elbocsátották. Többek között kétes, ellenőrizhetetlen pénzmozgásokat tártak fel a sírkertekben.

Több fővárosi temetővezetőt menesztettek a feltárt szabálytalanságok miatt - közölte a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. vezérigazgatója.

Április végén érkezett bejelentés az intézet vezetőjéhez, hogy több temetőben szabálytalanságok tapasztalhatók a sírhely-előkészítés, sírkőállítás, és a sírgondozás körül. Felmerült, hogy a családok egyedi igényei alapján ellenőrizhetetlen pénzmozgások történnek. Ezért azonnal vizsgálatot indított, majd amikor szeptemberben a főpolgármesterhez is eljutottak a panaszok, a vizsgálatot a temetkezési intézet kiterjesztette.

Ennek eredményeként ellenőrizhetetlen pénzmozgások és egyéb szabálytalanságok miatt két temetővezető munkaviszonyát szüntették meg.

A konkrét esetekre kiterjesztett vizsgálat megállapította azt is, hogy a sírköves vállalkozók által benyújtott dokumentációk és a helyszínen tapasztalt síremlék-állítások eltérést mutatnak. Az érintett munkavállalókkal szemben írásbeli elmarasztalásról, illetve prémiummegvonásról intézkedtek.

A teljes körű vizsgálat lezárását követően egy újabb temetővezető munkaviszonyát szüntették meg.

Horváth József azt írta: intézkedéseket rendelt el a feltárt további szabálytalanságok megszüntetéséért - ezek kiterjednek a temetési szertartások lebonyolítására, valamint a temetőben vállalkozásszerű tevékenységet folytató sírköves és sírgondozó vállalkozók munkavégzésére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ennek érdekében a hagyományokra épülő szertartás-előkészítés és szertartás-lebonyolítás legitimitását biztosítva a társaság két díjtétel bevezetésével rendezi a felmerült hiányosságokat. Ezen túlmenően a temetőkben vállalkozásszerű tevékenységet folytatóknak a gyorsabb eljárásrend kialakításával a gördülékenyebb munkavégzést segítik elő.

A temetkezési intézet vezérigazgatója azt is közölte, hogy Tarlós István főpolgármesternek javaslatot tesz a temetkezésre vonatkozó fővárosi közgyűlési rendelet módosítására.

Címkék:
hrcentrum, vizsgálat, tarlós, temető, kirúgás, elbocsátások, temetkezési intézet, fővárosi temetkezési intézet,