Lebuktak a gazdagok: ez a hét szokás tette sikeressé őket

Pénzcentrum2019. augusztus 12. 16:33

A sikeres emberek gyakran a szerencséjüknek köszönhetik a sikerüket - ez az állítás vitathatatlan. De a szerencse valóban egy olyan tényező-e, amire nem lehet hatást gyakorolni? Ha megnézzük a sikeres emberek közös jellemzőit, akkor azt látjuk, hogy a szerencse sok esetben nem csak a tőlük független tényezők eredménye.

A szerencse nem egy készség, amit feljeszteni lehet - vagy szerencsés valaki, vagy nem. Nem így van ez azonban a Business Insider szerint, amely összegyűjtötte a sikeres emberek közös karakterjegyeit. Arra jutottak, hogy a szerencsésnek mondott embereknek vannak olyan szokásai, amik megalapozzák, hogy az illetőt valamilyen szerencsés fordulat érje. Ezeket mutatjuk be alábbi cikkünkben.

Aktívan igyekeznek elérni a céljukat

Persze lehet úgy élni, hogy csak ülünk és várjuk a szerencsét, a sikeres emberek azonban folyamatosan képzik magukat, hogy jobb készségekkel rendelkezzenek. Az ő felfogásuk az, hogy nem várnak addig, amíg a jó dolgok megtörténnek velük, ehelyett sokkal inkább maguk keresik meg a szerencséjüket. A készségeiket nem hagyják elveszni, hanem aktívan felhasználják, hogy elérjék velük a céljukat.

Gyúrnak a kommunikációs készségeikre

A szerencsésnek vélt emberek általában tisztában vannak vele, hogy a kiterjedt emberi kapcsolatok lehetőséget teremtenek munkalehetőségre, különböző eseményeken való részvételre, vagy csak általánosan olyan kapcsolatokra, amelyek segítenek a munkahelyi és személyes karrierjük fejlődésében. Épp ezért időt és energiát fordítanak arra, hogy csiszolják a kommunikációs készségeiket, és keresik a lehetőséget, hogy érdekes személyekkel létesíthessenek kapcsolatot.

Aktívan építik a kapcsolati hálójukat

A proaktivitás az egyik kulcstényező, amivel az ember a saját szerencséjét megalapozhatja. A proaktivitás jellemzi őket az emberi kapcsolatok terén is, nem is szégyellősek, ha kapcsolatépítésről van szó. Kihasználnak minden lehetőséget, ahol használható ismertségekre tehetnek szert, és ezeket igyekeznek aktívan fenntartani.

A pozitív gondolkodás elengedhetetlen

Unásig mantrázott közhely, hogy pozitív gondolkodással többet el lehet érni. Bármennyire is ismert és kiüresedett tanácsnak tűnik, van valóságalapja. A sikeres emberek a nehéz munkahelyi időszak alatt is igyekeznek pozitív szemmel figyelik a világot. Hogy ez valójában mennyiben járul hozzá a sikerhez, remek kérdés, minden körülmények között jobb a negatív gondolatokat elkergetni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kreatív módon oldják meg a problémákat

Ha ismerünk sikeres embereket, akkor tudhatjuk, hogy a felmerült problémára általában nem a hagyományos módon reagálnak, gyakran valamilyen egyedi megoldással jönnek elő, és a olyan eredményt hoznak ki az adott helyzetből, amit mi magunk esetleg nem is láttunk megvalósíthatónak. Ezt egyébként mi is könnyen kipróbálhatjuk: nyugodtan térjünk el a megszokott megoldásoktól, és próbáljuk meg egyedileg megoldani a felmerülő kihívásokat. Egy azonban biztos, a panaszáradat biztosan nem visz minket előbbre.

A rugalmasság és nyitott gondolkodás segít

Ezt nem kell sokat magyarázni, a kellően rugalmatlan személyiségek aligha tudnak gyors és sikeres megoldást adni a felmerülő problémákra. Ha kellően gyorsan tudunk reagálni, és akár új, nem megszokott metódusokat is szívesen alkalmazunk, egészen biztosan eredményesebbek leszünk, bármilyen tevékenységet is folytatunk.

Az első megérzés mindig a legjobb

A sikeres emberek általában hallgatnak a saját megérzésükre. Feltehetően mindannyiunkkal megtörtént már, hogy felvetődött bennünk egy kósza gondolat, vagy valamilyen remek ötlet, amit meg kívántunk valósítani - egy percig. A sikeres ember meglovagolják ezeket a gondolatokat - természetesen lehet, hogy nem jön össze, ettől függetlenül az esélyt megadják maguknak. Azok a sikeres emberek, akiket a többiek szerencsésnek lát, valójában nem tartják magukat szerencsésnek, egyszerűen csak bíznak a saját elképzeléseikben.

Címkék:
hrcentrum, munkahely, siker, szerencse, milliárdok,