Vérlázító állapotok a magyar börtönökben? Durva, hogy mit kapnak a rabok

Népszava2019. július 29. 09:28

A Magyar Kriminológiai Társaság főtitkára szerint vannak olyan büntetésvégrehajtási intézetek Magyarországon, ahol egy-egy szintet már csak Jurassic Parknak vagy Mordornak hívnak a fogvatartottak, annyira rossz a helyzet. Ezzel szemben a BVOP szerint valamennyi börtönben biztosítottak a biztonságos fogvatartás személyi feltételei - írja a Népszava.

Vannak bv-intézetek, ahol egy-egy szintet már csak "Jurassic Parknak" vagy "Mordornak" hívnak a fogvatartottak, annyira borzalmas a helyzet

- mondta el a Népszavának Kadlót Ezsébet, a Magyar Kriminológiai Társaság főtitkára. Az ügyvéd a lapnak azt is elmondta, komoly gondok vannak sok intézményekben.

Olyan helyeken, ahol eddig hat fő volt az általános, elkezdték kialakítani a hét-nyolc fős zárkákat. Közben folyamatosak a bántalmazások, zsarolások, élősködések, sok fogvatartott fél, mert a cellájában sincs biztonságban. Bármi megtörténhet, és az őr nem szegül szembe a rabokkal. Én sem tenném 160 ezer nettóért

- fogalmazott, majd hozzátette, tud olyan börtönről, ahol egy hétvégén hat felügyelő vigyázott 1 500 fogvatartottra. Ezzel szemben a lap a BVOP állásfoglalásával zárja cikkét, amiben a következőket írják "az ország valamennyi börtönében biztosítottak a biztonságos fogvatartás személyi feltételei". Álláspontjuk szerint a bv-intézetekben a hazai munkaerőpiaci tendenciák ismeretében normális mértékű a kilépő-belépő dolgozók számának változása. 

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, börtön, börtönviszonyok,