Lefújták a ferihegyi sztrájkot: sikerült megegyezni a béremelésről?

MTI2019. április 15. 09:30

Mégsem sztrájkolnak a Malév Ground Handling földi kiszolgálónál, ahogyan azt előre bejelentették. Minden járat menetrendszerűen elindult a Liszt Ferenc reptérről. Arról nem tudni, hogy végül miért fújták le a munkabeszüntetést a földi személyzet tagjai.

Lefújták a hétfő reggelre meghirdetett sztrájkot a Malév Ground Handling földi kiszolgálónál, minden járat menetrend szerint közlekedik - közölte a Budapest Airport.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője vasárnap éjjel tudatta utasaival, hogy a Malév Ground Handlingnél hétfő reggel 5 és 9 óra között sztrájk lehet, az leginkább a Wizz Air, illetve a Tarom, az Air France és a KLM járatait érintette volna.

A társaság reggeli tájékoztatása szerint azonban a sztrájk elmarad, a járatinformációs rendszer szerint minden gép a meghirdetett menetrendnek megfelelően közlekedik.

Korábban Csorba Attila, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet elnöke azt mondta: a kiszolgáló személyzetet foglalkoztató egyik vállalat, a Malév GH Zrt. április elején egy, munkakörökre lebontott béremelésről szóló dokumentumot juttatott el a szakszervezetnek. Ez alapján például a forgalmi igazgatóság kiszolgálásában részt vevő munkatársak 2019. március 1-től bruttó 10 000 forintos alapbéremelésben, május 1-től pedig bruttó 20 000 forintos teljesítménybér-emelésben részesülnek. Ugyanakkor a szakszervezet 15 százalékos bérfejlesztést szeretne elérni.

Címkék:
hrcentrum, sztrájk, ferihegy, reptér, air france,