Ezzel a képzéssel szinte azonnal munkát kapsz: szülés után is ideális

Pénzcentrum2019. április 1. 17:00

Szakmai felmérések tanúsága szerint az Országos Képzési Jegyszékbe (OKJ) sorolt szakmák piacán a bérügyintéző képzés a legkeresettebb. Különösen a nők, ezen belül is a kismamák részesítik előnyben a képzést, mert a tananyag távoktatásos munkarendben is elsajátítható, így a személyes jelenlét a minimálisra -  20-30 órára - szűkíthető. Keresett szakképesítésről van szó, így a friss tudás birtokában szinte azonnal munkát találhat bárki.

A statisztikára alapozott trendet támasztja alá a NEXON által szervezett Országos Bérügyviteli Bajnokság is, melynek keretében minden évben kiválasztják a szakma tíz legjobb bérügyintézőjét. Az élmezőny rendre szinte kizárólag hölgyekből áll. Ráadásul 2018-ban és 2017-ben is egy-egy kismama lett az év bérügyviteli bajnoka.

A bérügyintézés a jogszabályi változásoknak erősen kitett szakma, ezért az érintetteknek kiemelt figyelmet kell fordítani tudásuk karbantartására. Egy OKJ szerinti bérügyviteli szakképesítéssel könnyű elhelyezkedni, a munkaadók azonban csak a friss tudással rendelkezőket veszik fel. Ebben a tekintetben azonban éppen a képzést szívesen választó kismamák kerülnek nehéz helyzetbe, hiszen már néhány hónapos távollét elég ahhoz, hogy szakmai ismereteik naprakészsége megkopjon.

Ez a helyzet inspirálta a NEXON menedzsmentjét, hogy az április 15-én induló hetedik Országos Bérügyviteli Bajnokságon további bátorítást adjon a gyermeküket váró és, vagy nevelő kismamáknak.

Ennek keretében a versenyben résztvevő kismamáknak online konzultációs lehetőséget biztosít a NEXON, ahol szakértői segítséggel lesz mód az egyes versenyfeladatok megoldásának áttekintésére, a "szakmai csavarok" felfedésére, s a tanulságok megbeszélésére. Az ingyenes konzultáció arra is jó, hogy frissen, naprakészen tartsa az érintettek tudását.

A munkaerőpiacra visszatérni szándékozó kismamáknak szól a NEXON másik támogatása. Mivel friss tudás birtokában könnyebb a munkába állás ezért az idei OBB-n legjobb eredményt elérő három kismama 100%-os, a többiek pedig - bármilyen helyezést is érjenek el a több ezer főt megmozgató versenyben - 50%-os fizetési kedvezményt kapnak egy három napos bérügyviteli kurzuson.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hetedik alkalommal kiírt Országos Bérügyviteli Bajnokság április 15-én indul. A versenyt a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is támogatja. A megmérettetés a 2 millió forintos összdíjazás mellett komoly szakmai elismerést is jelent. A versenyre már lehet jelentkezni, amelyben négy hónapon keresztül (április, május, szeptember, október) online feladatsorokat oldanak meg a résztvevők, a novemberi döntőben pedig a fordulók során a legjobb eredményt elérő 50 versenyző méri össze tudását.

A NEXON 2 millió forintot fordít a legtöbb pontszámot elérő tíz versenyző díjazására. Csak a tudás és a motiváltság számít: a nevezés nincs munkaviszonyhoz, munkatapasztalathoz vagy valamelyik bérügyviteli szoftver ismeretéhez kötve.

Címkék:
hrcentrum, munkahely, okj, tanulás, kismama, képzés,