Megszólalt a Spar: messze a garantált bérminimum felett van a targoncások fizetése

Nagy Bálint2019. február 25. 08:32

Az alapbér nem érte el a bérminimumot, ezért felügyeleti eljárás indulhat a Sparnál - írta ma reggel a Magyar Nemzet. A Pénzcentrum megkereste az áruházláncot, a Spar hivatalos állásfoglalását alább olvashatják.

Munkaügyi eljárás, hatósági vizsgálatok elé nézhet a Spar áruházlánc, mivel úgy tűnik, több szakképzett dolgozójának munkaszerződésében a fizetés alapjául feltüntetett alapbér éveken át nem érte el a garantált bérminimum összegét, dacára a vonatkozó kormányrendelet előírásainak - hozta le a hírt ma reggel a Magyar Nemzet. Az írás szerint a szakminisztérium a munkavállalók javára foglalt állást a bérvitában.

A Pénzcentrum az üggyel kapcsolatban megkereste az áruházláncot. Lapunk számára készült állásfoglalásuk szerint az állítás alaptalan. Mint írják: "A SPAR a targoncavezető munkakörben foglalkoztatott munkavállalói részére az időbér és a teljesítménybér kombinációjaként messze a garantált bérminimum felett fizetett és fizet jelenleg is."

A targoncavezetők 2018-ban pótlékok és egyéb juttatások (például: 13. havi juttatás) nélkül havonta átlagosan bruttó 367.447.- Ft-ot kerestek. Jelenlegi gyakorlatunk tehát jogszerű, azon nem kívánunk változtatni. Emellett fontos kiemelni, hogy a SPAR az adó- és járulékfizetési kötelezettségének mindig eleget tesz

- szögezték le a Pénzcentrum megkeresésére.

Címkék:
hrcentrum, hr, spar, garantált bérminimum, spar magyarország,