Folyamatos a toborzás, mégis egyre kevesebb a börtönőr

24.hu2019. február 21. 09:35

Folyamatosan toboroz a BVOP (Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága), de így is 1200 dolgozó hiányzik a rendszerből. Két év alatt több mint nyolcszázzal csökkent a büntetés-végrehajtásban dolgozók száma: míg 2016-ban majdnem 9200-an dolgoztak, tavaly már csak 8339-en - számol be a 24.hu.


A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága folyamatosan toboroz, hogy feltöltse a létszámot, ám a rengeteg túlóra, a fizetés, az elavult technika és persze a környezet nem túl csábító. A hivatalos bruttó kezdőfizetés tiszthelyettesek esetében minimum havi 228 ezer forint, tiszteknél havi 330 ezer. Ehhez jön még évi 200 ezer forint cafeteria, valamint a pótlékok.

"Az ország minden börtönében biztosítottak a biztonságos fogvatartás technikai és személyi feltételei. A kollégák megfelelő létszámban látják el szolgálati feladataikat. A feltöltöttség közel 90 százalék, a fluktuáció a hazai munkaerőpiaci tendenciák ismeretében normális mértékű"

 - közölte Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője a lappal, hozzátéve, az állomány megtartása érdekében ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is adható.

Címkék:
hrcentrum, börtön, büntetés-végrehajtás, börtönőr, bv,