400 túlóra? Itt a Lidl, az Auchan és az IKEA válasza

Pénzcentrum2019. január 10. 09:01

A kereskedelemben tapasztalható súlyos munkaerőhiányra megoldást jelenthet a túlóratörvény. A 24.hu arra volt kíváncsi, mennyire hozta lázba a multi boltláncokat a lehetőség, hogy januártól akár évi 400-ig is ki lehet tolni a túlórák számát.


A Lidl Magyarországnál az éves átlagos túlóraszám 2018-ban 55 óra volt, idén kizárólag abban az esetben tervezik a maximális túlóra jóváhagyását, amennyiben ezt a munkavállaló írásban igényli. Tehát egyéni megállapodás alapján a vállalat biztosítja a 400 túlóra lehetőségét a munkavállalók számára 2019. január 1-től.

Az Auchan célja, hogy munkatársaik és vásárlóik érdekében kollégáikat elsősorban normál munkaidőben foglalkoztassák. A kiemelt kereskedelmi időszakokban pedig diákmunkásokat, nyugdíjas vagy kölcsönzött munkaerőt is igénybe vesznek áruházaikban.

Az IKEA kiváló munkaadó szeretne lenni, és foglalkoztatási irányelvükben rögzítik, hogy egyensúlyra törekednek az üzleti és a munkavállalói szükségletek között, a stabilitást szem előtt tartva. Nem tervezik, hogy egyáltalán foglalkozzanak a 400 túlóra lehetőségével.

Címkék:
hrcentrum, IKEA, lidl, auchan, túlóra, túlóratörvény,