Itt a határozat: ennyi tisztviselőt rúgnak ki!

Pénzcentrum2018. október 30. 10:00

Megjelent az a kormányhatározat, amelyben a közszolgálati leépítésről határoztak. A legtöbb dolgozót az Innovációs és Technológiai, és a Belügyminisztériumból küldik el.

Több mint 6800 fős leépítésről határozott a kományzat a közszférában. Az erről szóló határozatban az áll, hogy

a minisztériumoknál foglalkoztatottak körében a feladatok folyamatos és magas színvonalú fenntartása mellett összesen 2600 munkakörre kiterjedő létszámcsökkentést rendel el.

Emellett a tárcák alá tartozó intézmányeknél 4210 fővel kevesebb ember dolgozhat január 1-től - mindkét számba beleértik az üres álláshelyek megszüntetését.

Az ITM-ből 517 főt, a BM-ből pedig 417 embert építenek le, míg a Miniszterelnöki Kabinetirodától tízet. Emellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyminisztérium intézményeit éri a legnagyobb érvágás: 2250, illetve 954 kell kirúgni.

Ha valamelyik tárcának nincs elég pénze a leépítésekre, az külön kérhet erre keretet a Pénzügyminisztériumtól, ennek indokoltságát a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ellenőrizni fogja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: MTI

Címkék:
köztisztviselő, kirúgás, elbocsátások, hr centrum, kormányhatározat, emberi erőforrások minisztériuma állás,