Kiderült: ennyit lehet keresni egy népszerű budai gyorsétteremben

Pénzcentrum2018. október 14. 14:35

Óriási a munkaerőhiány, a legtöbb cég ezért már a hirdetésben is próbálja hangsúlyozni, miért éri meg náluk dolgozni. Az Allee bevásárlóközpontban működő Subway gyorsétterembe is munkaerőt keresnek. A hirdetésben azt írták, versenyképes fizetést, béren kívüli juttatásokat, személyzeti étkezést, munkaruhát biztosítanak, valamint rugalmas a beosztás, empatikus  a vezető és jó a csapat. De pontosan mit is értenek versenyképes fizetés alatt?

A munkaerőhiány ma már a gazdaság minden területén jelen van. Nehéz lelkes, dolgozni akaró munkaerőt találni, ezért több cég is nyitott arra, hogy pályakezdőket alkalmazzon és támogassa az újonnan felvett munkatársak képzését. Egy szeptemberben publikált kutatás szerint munkaadói oldalon a legnagyobb kihívást a már említett szakmai alázat és kitartás hiánya, valamint a motiváció fenntartása, és a generációs nehézségek jelentik.  Minden lehetőséget megragadnak tehát a cégek, hogy magukhoz vonzzák a dolgozókat.

A fizetés önmagában már nem elég, nem mindegy, milyenek a munkakörülmények, mennyi a munkaidő, vannak-e béren kívüli juttatások. Ezek mind sokat számítanak a fiatal munkavállalók számára. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbb cég a hirdetésben igyekszik minél vonzóbbá tenni a munkahelyet. Így van ezzel az Allee bevásárlóközpontban működő Subway étterem is.

Loading...

Pultost keresnek havi nettó 220 ezer forintért, tapasztalat pedig nem is szükséges. Ellenben az ápolt megjelenés, a jó kommunikációs készség, a vendégorientáltság elengedhetetlen. Cserébe a fizetés mellé béren kívüli juttatásokat és személyzeti étkezést, biztosatanak, a leendő munkavállaló rugalmas beosztásra és empatikus vezetőre, valamint jó csapatra és stabil, biztos állásra számíthat.

Mi kell a dolgozóknak?

A HR szakemberekszerint a munkavállalók számára fontos az elismerés és megbecsültség. A HR-Evolution több mint 5000 fő megkérdezésével végzett reprezentatív fluktuáció kutatásából kiderül, a megkérdezettek 56 százaléka úgy vélekedett, a felmondás első számú oka az embertelen bánásmód és körülmények lennének, 44 százaléknyian a rossz munkahelyi légkör miatt váltana.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kutatás szerint egy munkahely legjelentősebb megtartó ereje a jó munkahelyi légkör. Jelentősebb, mint a pénz. A megkérdezettek 67 százaléka szerint például ez a legfontosabb. Ha ez adott, még jobb feltételekért sem váltanak munkahelyet.

Címkék:
hrcentrum, karrier, munka, gyorsétterem, pultos,