Ismét napirenden a vasárnapi boltzár: ez lenne az egyetlen megoldás?

Pénzcentrum2018. szeptember 3. 09:01

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a miniszterelnökhöz fordult, akit arra kérnek, hogy ismét vegye fontolóra a vasárnapi boltzár bevezetését - értesült a Magyar Idők.

Hiába nőtt átlagosan 50-60 ezer forinttal az áruházi munkavállalók bruttó keresete két év alatt, a kiskereskedelmi tevékenység mégsem lett népszerűbb. Éppen ezért a vasárnapi boltzár ismételt bevezetését kérik a kormánytól a KDFSZ képviselői, ugyanis véleményük szerint ez az intézkedés enyhítené a béremelések ellenére fennálló munkaerőhiányt az ágazatba és könnyítené a vállalkozások működését.

A szakszervezet az intézkedés társadalmi és gazdasági szempontból is alátámasztható ismételt bevezetését kéri, és ennek jogosságát közgazdasági számításokkal, szociális érvekkel is igazolják.

Frissítés

A kormány a vasárnapi boltzár ügyében nem tervez jogszabály-módosítást, nem tartja aktuálisnak a kérdést.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Kormányzati Tájékoztatási Központ ezt az MTI kérdésére válaszul közölte hétfőn. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a Magyar Idők hétfői számában megjelent értesülés szerint Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul, azt kérve, hogy a kormány vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés áruházi tilalmának újbóli elrendelését, akár részlegesen, nemzetközi mintára. A boltzár a javaslattevők szerint enyhítené a béremelések ellenére fennálló munkaerőhiányt, könnyítené a cégek működését, és azt üzenné Európának: hazánk a családok értékeit a haszon elé helyezi.

 

Címkék:
hrcentrum, vasárnap, boltzár, munkaerőhiány, vasárnapi boltzár, miniszterelnök, kdfsz,