Óriási leépítés jön a közigazgatásban: ezreket érint

Pénzcentrum2018. augusztus 15. 20:02

Tegnap számoltunk be arról, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a kormányinfón arról beszélt, hogy 15-20 százalékos leépítés jön a központi közigazgatásban. A Magyar Szakszervezeti Szövetség egyeztetést sürget az ügyben.

Tegnap számoltunk be arról, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a kormányinfón arról beszélt, hogy 15-20 százalékos leépítés jön a központi közigazgatásban. Hogy pontosan hány emberről van szó, azt Gulyás gergely nem árulta el, de jelenleg mintegy 14 ezren dolgoznak a minisztériumokban és azok háttérintézményeiben, vagyis több ezer ember biztosan érintett.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség "elfogadhatatlannak tartja, hogy az érintetteket képviselő szakszervezetekkel tartott érdemi egyeztetés, illetve bármilyen hatásvizsgálat nélkül jelent be a kormány a sajtón keresztül 15-20 százalékos leépítést, egzisztenciális bizonytalanságba sodorva ezzel emberek ezreit" - írják közleményükben. Álláspontjuk szerint először a feladatok áttekintésére lenne szükség, s ahhoz kellene hozzárendelni a szükséges létszámot. Azt írják, a Magyar Szakszervezeti Szövetség egyetért azzal, hogy minderről az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban mielőbb egyeztetést kell folytatni, és tisztázni, hogy hol és mennyi dolgozóra van szükség.

A könyleményben kiemelik, a leépítés bejelntése elég szerencsétlen, hiszen épp a napokban robbant a hír, hogy jelentősen emelték a parlamenti képviselők és a miniszterek fizetését, közben pedig közszolgák ezreit tennék utcára.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
karrier, leépítés, közigazgatás, pénzcentum.hu, szakszervezetek,