Karriergyilkos trend hódít: ettől a bélyegtől nehéz megszabadulni

NapiCsárt2018. június 8. 17:00

Munkavállalási szempontból egyáltalán nem szerencsés, ha arctetoválással rendelkezünk - állítja egy friss kutatás. Míg egy háttetoválás nem befolyásolja jelentősen az elhelyezkedési esélyünket, addig a test egyéb, jól látható helyein lévő minták elijeszthetik a munkáltatókat.

Mára rengeteg ember rendelkezik tetoválással, ugyanakkor sok munkahelyen még mindig nem tolerálják az önkifejezésnek ezt a módját. Bizonyos testrészeken elhelyezkedő tetoválások ugyanis jelentősen rontják az elhelyezkedési esélyünket - legalábbis ezt állítja a YouGov kutatása.

Loading...

Legjobban az arctetoválások rontják az esélyeinket, azonban a nyakon és a kézfejen elhelyezkedő tetoválásokat sem kedveli a munkáltatók jelentős része. Ugyanakkor már jóval kevésbé tartják kizáró oknak az al- és felkaron lévő tetoválásokat, míg a háton elhelyezkedő minták a többséget már nem is érdekli. Úgy tűnik tehát, hogy érdemes alaposan átgondolnunk, testünk melyik részére készíttetünk tetoválást, ugyanis lehet, hogy egy átgondolatlan döntéssel alaposan megnehezítjük pénzügyi helyzetünket.

Címkék:
hrcentrum, munka, állás, penzcentrum, elhelyezkedés, tetoválás,