Több tíz milliárd forint ütötte tavaly az élelmes magyar diákok kezét

Pénzcentrum2018. június 2. 17:30

Kimagasló tavalyi évet zártak a dolgozó diákok. A tavalyi évben ötödével nőtt a ledolgozott munkaóraszám, szinte ugyanannyi munkavégzővel. A diákmunka - az árbevétel 30 százalékos emelkedésével - ágazati szinten 60 milliárd forintot termelt, ami az érintettek számára több mint 50 milliárd forint személyes jövedelmet jelent. Az idei nyár is ennek a szektornak kedvez, hiszen az iskolaszövetkezeti modell mintájára felépülő nyugdíjas szövetkezetek tagságának ilyenkor az unoka az első, számukra majd a szeptember hoz új nyitányt.

Kimagasló tavalyi évet zártak a dolgozó diákok. A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) - az iskolaszövetkezeti piac felét lefedő - 13 tagszervezetének adatai szerint, a tavalyi évben ötödével nőtt a ledolgozott munkaóraszám, szinte ugyanannyi munkavégzővel.

A 26 százalékkal több megbízónak végzett diákmunka - az árbevétel 30 százalékos emelkedésével - ágazati szinten 60 milliárd forintot termelt, ami az érintettek számára több mint 50 milliárd forint személyes jövedelmet jelent. Az idei nyár is ennek a szektornak kedvez, hiszen az iskolaszövetkezeti modell mintájára felépülő nyugdíjas szövetkezetek tagságának ilyenkor az unoka az első, számukra majd a szeptember hoz új nyitányt.

Címkék:
hrcentrum, karrier, diákmunka, munka, állás, penzcentrum, diákszövetkezetek, diákész,