Közmunkásokat rendelne a mezőgazdasági földekre az új agrárminiszter

Világgazdaság2018. május 24. 09:01

A Világgazdaságnak adott interjút Nagy István, az új agrárminiszter, aki kifejtette, az elsődleges cél a magyar agrárium versenyképésségének növelése. Szó esett arról, hogy rendezni kéne az osztatlan közös tulajdon kérdését, és hogy átirányítanának a mezőgazdaságba 50 ezer közfoglalkoztatottat, méghozzá állandó munkaerőként.

A Világgazdaságnak adott interjújában Nagy István agrárminiszter arról beszélt, fontos, hogy növeljék a magyar agrárium versenyképességét, és ehhez bizonyos lépések megtétele elengedhetetlen. Az osztatlan közös tulajdonnal például kezdeni kell valamit, és a miniszterjelölti meghallgatásán kulcskérdésként említette az öntözésfejlesztést. Az utóbbihoz kapcsolódó újságírói kérdésre a miniszter a következőt mondta:

meg kívánjuk duplázni az üvegházi zöldségtermelés kapacitását, támogatjuk a precíziós fejlesztéseket, a generációváltást, korszerűsítjük az agrárszakképzést, jövedelemstabilizáló alapot hozunk létre, vagy hogy átirányítunk a mezőgazdaságba 50 ezer közfoglalkoztatottat, méghozzá állandó munkaerőként.

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Címkék:
közmunka, munka, mezőgazdaság, közmunkaprogram,