Nők az EU-ban: mutatjuk a legnagyobb nemek közötti különbségeket

NapiCsárt2018. március 8. 19:00

Hagyományosan március 8-án tartják a nemzetközi nőnapot. Ezen a napon számos tanulmány, elemzés vizsgálja a nők helyzetét az egyes területeken belül. Így tett az Eurostat is, amely megjelentetett néhány infografikát a témával kapcsolatban, melyek közül az egyiken Magyarország is szerepel.

Magyarországon 1948 óta emlékeznek meg a nemzetközi nőnapról. A megemlékezésnek persze különböző módjai vannak: míg a férfiak többnyire valami aprósággal kedveskednek a nőknek ezen a napon, addig a különböző szervezetek speciálisan a nők helyzetével foglalkozó tanulmányokat, elemzéseket tesznek közzé.

Így tett idén az Eurostat is: az alábbi infografikák a férfiak és a nők helyzetét vetik össze az Európai Unión belül, különböző szempontokból vizsgálva. Az első infografika például azt ábrázolja, hogy a 65 évesek, illetve a náluk idősebbek mekkora része él egyedül. Ebből a szempontból Magyarországon a legnagyobb a különbség a két nem között: míg az idős magyar nők 48, addig a férfiaknak csak 22 százaléka él egyedül.

Loading...

A nők átlagos életkora az első gyerekük megszületésekor.

Loading...

A vezetők nemek szerinti megoszlása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Loading...

A nemek aránya a felsőoktatásban.

Loading...

A nemek szerinti várható élettartam.

Loading...

Címkék:
eurostat, nők, férfiak, nőnap, nemek, napicsárt, nemzetközi nőnap,