Elképesztő luxusfizetésért játszik újra itthon a magyar sztárfocista

Pénzcentrum2018. január 12. 14:24

A héten robbant a hír, hogy a Videotonhoz szerződött a korábbi válogatott labdarúgó Huszti Szabolcs, aki 12 és fél év után tér vissza Magyarországra. A sportoló minden idők legjobban fizetett magyar labdarúgói közé lépett: állítólag havi ötvenezer eurót, azaz havi 15 millió forintot vihet majd haza.

A héten robbant a hír, hogy a Videotonhoz szerződött a korábbi válogatott labdarúgó Huszti Szabolcs, aki több mint 12 év után tér vissza Magyarországra. A focista korábban a kínai Csangcsun Jataj csapatát erősítette. A 24.hu azt írta, ott havonta 3,3 millió eurót keresett, vagyis nagyjából havi 1 milliárd forintott vihetett haza. Ennyit itthon azért nem kap, de állítólag így is nagyon jól fog keresni: nagyjából havi ötvenezer eurót, azaz havi 15 millió, évi 180 millió forintot vihet majd haza - írja a 24.hu a rangado.hu-ra hivatkozva.

Arról, hogy konkrétan mennyit kap a sportoló, pontos információk persze nincsenek, de hogy a magyar átlagkereset sokszorosát keresi, az egészen biztos. A Bors egyébként a havi 20 milliós gázsit sem zárja ki.

A magyar átlagember csak álmodozhat ennyi pénzről

Októberben a bruttó átlagkereset 295 800 forint volt, 12,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban - derült ki december végén a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentéséből. Az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 196 700 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 204 600 forintra becsülhető.

Címlapkép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Címkék:
karrier, fizetés, munka, focista, sztárgázsi, sportoló, videoton,